Кирил Домусчиев: Цветан Василев и „моделът КТБ” са това, което не трябва да се случва в българската икономика

Цветан Василев и „моделът КТБ” са точно това, което не трябва да се случва в българската икономика. Това заяви председателят на УС на КРИБ Кирил Домусчиев пред БНТ. „Това е бизнесът, който оцелява и се развива през всичките тези 25 години, благодарение на връзките си с държавата. Това не ни трябва, за да се развиваме”, отсече Домусчиев.

 Той увери, че в работодателската организация членуват само компании от „белия бизнес”, които редовно си плащат данъците и осигуровките.

„Василев и КТБ са много сериозен проблем на нашето общество и се надяваме, че политиците ще вземат нужните мерки, така че да няма повече такива ситуации”, посочи Домусчиев.

Той подчерта, че нито КРИБ, нито той самият имат сметки в КТБ. „Поне от 10 години нямам сметка там”, заяви той. Самата банка също никога не е била член на организацията, не е имало как това да стане.

Домусчиев увери, че всички компании, които Василев е придобивал насила или по нечист начин, моментално са били изключвани от КРИБ. Това можело да бъде доказано с документи.

„Атаките на Цветан Василев към мен са много логични, защото точно преди неговата атака говорих срещу олигарсите в една телевизия”, обясни Домусчиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес