Полина Карастоянова: Има нужда от още поне 5 лифта в страната

Необичайният сняг навън ни подсказва, че има прекрасни условия за почивка. Преди три седмици са започнали разговорите за състоянието на българския туризъм. Планините трябва да бъдат достъпни, нужни са най-малко още 5 лифта в страната. Нищо друго не може да създаде работни места на градовете и селата вътре в държавата, както планинския туризъм, каза Полина Карастоянова зам.-председател на комисията по туризъма в ефира на БНТ.

Според депутатката от Патриотичния фронт държавата започва да преосмисля своята роля в изцяло частния сектор на туризма.

"Създаването на министерството е цел за решаване на проблемите. Голф туризмът и всякакъв друг вид туризъм могат да бъдат развивани изключително добре в България. Културният туризъм е приоритет на всички общини, виждам как започват да се променят нещата. Нужен е добър план, който ще даде резултати до 10 години", обясни Карастоянова. Тя не е съгласна с обобщенията, че българският туризъм предлага ниско качество на обслужване.

"Ако сега седнем и погледнем картата на България може да видим добри предложения. Нека да бъдем една идея по-позитивни, дори в Дубай може да попаднете на място, в което да не може да си поръчате такси", допълни Карастоянова. Според нея 5-те милиона са незабележим процент за реклама на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес