На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Московски: Обмисляме да либерализираме режима за разрешителни с Турция

Обмисля се вариант за либерализация на режима за разрешителни с Турция. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на Първата национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика“, предаде „Фокус“.

Въпросът с турските разрешителни е общо взето актуален всяка година става въпрос за разрешителните , които касаят трета страна. Те са на квотен принцип и почти всяка година се изчерпват по-рано от календарния срок на годината, обясни Московски. „Това, което обмисляме да правим – разбира се в конкретна ситуация ще реагираме така,че да изискаме от турската страна разрешителните за второто полугодие да ги изтеглим сега, да може да ги раздадем на бизнеса, а за второто полугодие ще разговаряме допълнителни разрешителни”, посочи той и допълни, че може да се изтегли квотата от следващата година за ползване през настоящата, ако е възможно.

Министърът коментира обаче, че това не е сериозно решение на проблема. По думите му вторият вариант за решаване на въпроса е завишаване на квотата, но темата е деликатна ,тъй като турският бранш е консервативно настроен от гледна тока на трети държави, които имат право да вземат стока и да я закарат в Европа или, където и да е, понеже нашите превозвачи успяват да дават по-добри условия”, коментира Московски.

„Браншът е силната страна при дебатите. Ако се намери начин за нормална комуникация с браншовите съюзи в Турция и тези в България, би било полезно и за нашата администрация“, заяви Московски. Той посочи, че ще следи за много стриктното и справедливо разпределение на разрешителните.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.