44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Седем руски депутати с имоти в България

Седем руски депутати са декларирали имоти в България, а четирима от тях са си купили жилища след налагането на санкциите спрямо страната им, предаде RBC Daily.

На нарасналия интерес към недвижимата собственост в България не са попречили нито напрегнатите отношения със Запада, нито икономическата криза, отбелязва авторитетният вестник.Както става ясно от подадените декларации за имуществено състояние през 2014 г., две квартири с обща площ 104 кв. м е купила съпругата на заместник-председателя на парламентарната комисия по образованието проф. Михаил Берулава.

Депутатът комунист от Красноярския край бе у нас през септември 2013 г. във връзка с тържествата по случай 125-годишнината от създаването на Софийския университет «Св. Климент Охридски“.

Проф. Берулава се оправдал пред RBC Daily, че жена му е академик и се разпорежда със своите пари така, както намери за добре. Галина Берулава наистина е известен психолог, член на Руската академия по образованието и ректор на Черноморската хуманитарна академия. За м.г. тя е декларирала доходи в размер на 11,3 млн. рубли (около220 000 евро), а съпругът й малко повече – 12,7 млн. рубли.Две жилища в България е декларирал и депутатът новобранец Сергей Вост-рецов, който стана член на Държавната дума през октомври м. г. И двете апартаментчета с обща площ 122 кв. м били купени още през 2011 г. на доста ниска цена – заедно стрували колкото едностаен в не много хубав район на Санкт Петербург.

Според народния избраник те не били пълноценни квартири, а нещо като студиа с кухни, но били достатъчни за летния отдих на семейството му. Вострецов заяви, че и двата апартамента били обявени за продан, но поради кризата никой не искал да ги купи. Депутатът допълни, че владеенето на недвижима собственост в чужбина не е забранено от руските закони, а и той не е получавал никакви негласни указания или съвети да се избави от тях.Въпреки това за всеки случай двама членове на горната камара – Съвета на Федерацията, продали своите имоти в България. Това са сенаторът от Мор-довия Владимир Литюшкин, избавил се от жилище с площ 59 кв. м, и колегата му от Северна Осетия Александър Тотоонов, доскоро притежават апартамент с площ 77 кв. м. Новият член на Съвета на Федерацията от Ненец-кия автономен окръг Евгений Алексеев обаче не се поколебал заедно със съпругата си да купи квартира в България с площ 49,5 кв. м.

Общо седем руски парламентаристи са декларирали имоти у нас, с което страната ни се нарежда на почетното трето място по интерес след Италия и Испания. Повечето притежатели на жилища в България са от управляващата партия «Единна Русия“ на президента Владимир Пу-тин. Един от малкото опозиционни депутати Дмитрий Гудков, обаче също е декларирал имот у нас – апартамент 85 квадрата. Членът на Държавната дума Сергей Кузин обаче е по-оригинален. Той е декларирал, че притежава у нас хотелска стая с площ 80 кв. м., пише “Телеграф“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете