Увеличават работните места за ръководители на полети от 40-60% до 2017 г.

Планираме увеличение на работните места за ръководители на полети от 40-60% в периода 2015-2017 година след откриването на летището в Истанбул. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на 54-тата годишна конференция на Международната федерация на асоциациите на ръководителите на полети (IFATCA), съобщи „Фокус“.

Министър Московски обясни, че сега през българското въздушно пространство за едно денонощие преминават около 1700 самолета, а в натоварените около 3000. Той каза, че се радва да има удоволствието приветства всички участници в България.“ За нас е истинска чест да бъдем домакини на толкова престижно събитие“, каза Московски.

България за първи път е домакин на годишната конференция на Международната федерация на асоциациите на ръководителите на полети, която представлява повече от 50 000 ръководители на полети в 131 държави. Събитието се организира от Българската асоциация на ръководителите на полети и ще се проведе в периода от 20 до 24 април в София. Основната цел на форума е да се направи анализ на извършените през изминалата година дейности от Федерацията и да се определят политиките, които трябва да се изпълняват до следващата конференция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес