КЗК призна официално, че не открива купувача на БТК и "Дунарит"

От КЗК официално признаха, че не са открили фирмата LIC33 на посочения адрес в Париж. Компанията наскоро обяви, че ще купува фирми свързани с КТБ.

КЗК е изпратила писмо до LIC33 на адрес 20, Rue Cambon, 75001 Париж с искане за информация за оповестените на пресконференция сделки на компанията.

На 14 април 2015 г. писмото е върнато обратно с отметка от френските пощи "адресатът е непознат на посочения адрес", съобщават от комисията.

Преди месец LIC33 обяви на специална пресконференция придобиването на БТК, Нуртс България, Фърст Диджитъл, Дунарит, Авионамс, ТВ 7, ГАРБ Аудиенс Рисърч България и Сана Спейс Хотел Хисаря.

Всичките компании са купени общо за 1 евро и с обещание да се покрият задължения за около 900 млн. евро, съобщи на 24 март пред журналисти Пиер Луврие, едноличен собственик на LIC33.

Получените към настоящия момент отговори поставят под съмнение дали изобщо има реални сделки по прехвърляне на собствеността им, посочват от комисията.

КЗК се е обърнала за съдействие от ДАНС и прокуратурата за установяване на актуалния адрес на компанията LIC33.

До този момент не е постъпило запитване при нас за разрешение за тези сделки, както се изисква по закон, посочват от КЗК.

Не сме уведомени и от Европейската комисия LIC33 да са поискали разрешение от Брюксел, добавят от комисията. След получаването на цялата изискана информация от въпросните седем дружества КЗК ще прецени дали са налице основания за образуване на производство, се посочва в съобщението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес