Дядо вкара ало-измамник в ареста, даде му вестници

Археолози откриха уникален за България оловен печат край Лютица

Доналд Тръмп: Северна Корея не е изстрелвала ракета от 9 месеца

Катастрофа между кола и камион затвори за движение Прохода на Републиката

Тир помля такси в Търново Пострадали са шофьорът и двама пътници в колата

Каракачанов за напрежението в Странджа: Тази излишна политическа истерия на опозицията не я разбирам

Пламен Димитров, КНСБ: Искаме 12% увеличение на заплатите в бюджетната сфера за 2019 г.

Община Бургас ремонтира и обнови пострадали от вандализъм детски площадки в „Меден Рудник“

Над 150 български военнослужещи се завърнаха от Афганистан

Бербатов намекна, че е близо до отказване от футбола

Мая Минчева – от любим кмет в Обнова до любима учителка в Сиатъл Не съм излизала нито минута от България, душата ми остава там, казва дамата

МВР осигурява дейността по дезинфекция на стопанства, засегнати от чума (ВИДЕО)

Шофьор блъсна 8-годишно момче, след което избяга 

В УМБАЛ Бургас помагат на хора с ампутирани крайници да проходят отново

Градушка унищожи реколта в старозагорско, нанесени са материални щети

Увеличиха компенсациите за 100% пропаднали фуражни култури

Размерът на подпомагане за зърнени и фуражни култури по схемата за Държавна помощ за компенсиране на загуби от напълно пропаднали площи през 2014 г. да бъде увеличен, реши на свое заседание Управителният съвет (УС) на Държавен фонд „Земеделие“.

Обезщетението на производствените разходи на стопаните за пропаднали от неблагоприятни климатични условия площи с фуражни култури се увеличава от 50 до 80%. Плащането ще бъде извършено през 2015 г., съобщиха от пресслужбата на МЗХ.

Промените бяха направени предвид острата нужда на сектор „Животновъдство“ от осигуряване на фураж за изхранване на животните. Припомняме, че за стопаните, при които зърнените и фуражни култури през миналата година са унищожени 100 %, беше определено обезщетение в размер на 50% от производствените разходи, а плащането бе предвидено да се извърши на два транша до 2016 г.

Увеличеното подпомагане за царевица, люцерна, фуражен грах и грахово-овесена смеска ще бъде извършено в рамките на остатъчния ресурс от утвърдените от УС на ДФЗ средства за помощта – 6 млн. лева. Земеделските стопани, чиито площи са напълно пропаднали, но не са били застраховани, ще получат 50% от полагащата се компенсация за съответния вид култура.

Схемата за Държавна помощ за компенсиране на загуби на земеделски стопани за напълно пропаднали площи в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия се прилага от 2007 г. Подпомагането е във вид на директни помощи за напълно унищожени култури. Компенсациите се дават за действителни разходи за отглеждане на дадена култура и се изчисляват на базата на технологични карти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.