Кадиев: Луврие е скъпо платен артист

Още от самото начало се знаеше, че Пиер Луврие от LIC33 е скъпо платен артист, нает да играе ролята на купувач на БТК и другите фирми. Това заяви пред „Труд“ депутатът от БСП Георги Кадиев по повод публикацията на вестника, че КЗК не може да открие фирмата на Луврие на посочения от нея адрес във Франция.

И други политици коментираха, че неоткриваемостта на фирмата, която обяви, че е купила ключови активи за 1 евро от Цветан Василев, е тревожен сигнал. „Надявам се компетентните служби да могат да си свършат работата“, каза Филип Попов от БСП. А Гроздан Караджов от Реформаторския блок се пошегува, че било по-добре КЗК да пишат до Кремъл, за да открият „купувача“, визирайки информациите за връзките на Пиер Луврие в Русия. Той каза още, че БТК просто има такъв късмет, защото още първият й купувач навремето - „Вива Венчърс“, е бил просто „една пощенска кутия“.

КЗК съобщи вчера, че е получила отговори на въпросите, поставени към шестте фирми, предмет на предполагаемата сделка за 1 евро: БТК, „Дунарит“, ГАРБ, „Авионамс“, „НУРТС България“ и „Фърст Диджитъл“. „Получените към настоящия момент отговори поставят под съмнение дали изобщо има реални сделки по прехвърляне на собствеността им“, се казва в съобщението на комисията.

Когато в края на март Луврие съобщи за сделката, възникна идеята с промяна на закона главният прокурор да има право да спира сделки, засягащи активи, свързани с националната сигурност. По-късно бе предложено финансовият министър да придобие такова право вместо него, но такава законова поправка така и не приета все още.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес