Киев почете спасителя на българските евреи (обзор) Откриха мемориална плоча на Димитър Пешев в Украйна

Руският посланик в Берлин: Дипломатите ни, прогонени заради скандала със Скрипал, може да се върнат само след извинение от страна на Лондон

Риана, Васил Найденов и Джон Ленън на една сцена Грандиозен финал на „Като две капки вода” в понеделник

Тиквичките в настъпление

Турция може да купи руски изтребители Су-57, ако САЩ блокират доставката на F-35

Апаш влиза в затвора заради 12-годишна булка В област Монтана има 51 непълнолетни майки с 56 деца

Мигранти в център в Дрезден нападнаха полицаи Трима са ранени

Хора даряват кръв в църква

Васил, който издяла Смолян с резачка Най-голямата му дървена фигура тежи над тон

За Мушек и мушеците 195 години от рождението на Найден Геров, съставил първия ни речник

Испания спаси 408 мигранти в Средиземно море

„Баварци“ превзеха София 120 машини на BMW и MINI бяха показани в Интер Експо Център

Подарък 13 от Дядо Коледа

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда в Националната галерия – Квадрат 500

4-километрова опашка от ТИР-ове на “Капитан Андреево”

Рецепциите във всички хотели – с единен вътрешен номер 9

Единният номер за вътрешно набиране на рецепция в хотелите ще е 9. Това стана ясно на срещата в понеделник между министърът на туризма Николина Ангелкова с представители на хотелиерския бизнес, председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев и дигиталния шампион на страната Гергана Паси. Идеята за въвеждането на единен номер е да се улеснят потребителите и да се гарантира бърза реакция при възникване на спешни случаи.

Промяната ще залегне в новата Наредба за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която се изготвя от Министерството на туризма и се очаква да влезе в сила до месец, съобщи министър Ангелкова.

Представителите на бизнеса се обединиха, че хотелите трябва да започнат веднага да настройват телефонните си централи, за да може единният вътрешен номер 9 да бъде въведен в най-кратки срокове. Това изискване ще е и един от критериите при категоризацията на местата за настаняване след влизането на новата наредба в сила.

Ако практиката с въвеждането на 9 като единен вътрешен номер за връзка с рецепция на хотела се окаже успешна, министерството ще предложи тя да се превърне и в общоевропейска, заяви още Ангелкова.

По-късно вчера тя проведе работна среща с бранша, на която бяха обсъдени промени в законодателството за по-добра защита на потребителите при неосъществяване на платено организирано пътуване. В дискусията участваха представители на Комисията за защита на потребителите, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската асоциация на туристическите агенции, Националната асоциация за детски и младежки туризъм, Българската туристическа камара и др.

Повод за срещата е необходимостта от прецизиране на законодателството относно отговорността на туроператорите и обезщетяването на потребителите при неизпълнение на клаузи от договорите за пътуване и при неплатежоспособност на туроператори.
„Искам да чуем мненията и предложенията на всички заинтересовани страни, за да подготвим съвместно с бранша и специалистите един работещ механизъм, който да гарантира правата на потребителите. Затова и тази среща е първата от поредица срещи, които ще организираме с Комисията за финансов надзор, Асоциацията на застрахователите и др. институции, имащи отношение по темата”, каза министър Ангелкова.

Участниците се обединиха около темата за необходимостта от подобряване на условията за сключването на туроператорска застраховка и механизмите за прилагането й, както и за по-ефективен контрол в сектора.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.