Прокуратурата пак проверява кмета на Хасково за имота, заснет с дрон

Окръжната прокуратура в Хасково разпореди на ОДМВР да започне проверка срещу кмета Георги Иванов дали е укривал данъци. Държавното обвинение се самосезира след излъчения от Би Ти Ви материал, в който се твърди, че хасковският градоначалник живее в имот за 2,5 млн. лв. на брега на язовир "Клокотница".

"Проверката е разпоредена още в деня, когато бе излъчено предаването", съобщи в сряда сайтът на Окръжната прокуратура. Разследващите трябвало да се установяват дали са налице данни за укрити и неплатени данъци. Дадени са указания да се провери собствеността на имотите и ретро колите, споменати в предаването. разпоредено било да се установи стойността на автомобилите, техните подобрения и дали те са отразени в декларираните доходи на кмета Иванов и неговите близки. Предвидена е пълна проверка и на търговските дружества, в които участие има съпругата на кмета Даниела Захариева и свързаните с нея лица. Ще се проверяват и земите, начина на тяхното придобиване и сделките около тях, ако има такива.

По преписката на случаен принцип е определен наблюдаващ прокурор. "Не желая да посочвам името на колегата, за да му бъде осигурено достатъчно спокойствие за работа." Така отговори на въпрос на "Труд" Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, кой е конкретният наблюдаващ случая магистрат.

Източници от полицията обаче довериха, че преписката се наблюдава от държавния обвинител Делчо Лавчев. Доскоро магистратът бе в хасковското районно държавно обвинение, но преди около месец премина в окръжната прокуратура.

Самият кмет Иванов не бе открит за коментар вчера, защото летеше за планирано отпреди тв-скандала посещение в Русия. "Всичко това е претоплена манджа. През годините бях проверяван по всичко изнесено в национален ефир във вторник", коментира пред Би Ти Ви Иванов, а впоследствие допълни пред местни медии, че стойността на въпросното движимо и недвижимо имущество е обявено и пред Сметната палата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини