Василева: 200 млн. лева са предвидените средства по Натура 2000 и биоразнообразие

200 млн. лева са предвидените средства по приоритетната ос „Натура 2000“ и биоразнообразието в рамките на ОП "Околна среда" 2014-2020г. Това каза пред Фокус министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

„Всички дейности, които са заложени в Националната приоритетна рамка за действие, това е стратегическия документ, върху който се опира програма, и плановете за управление на тези зони ще бъдат финансирани по тази приоритетна ос“, допълни Василева.

Тя уточни, че желта е да се изпълняват такива мерки, които в най-голяма степен ще осигурят доброто управление на зоните, ще осигурят възможности за включване на всички заинтересовани страни, местни власти, неправителствени организации, така че да се подсигури всеобщото усилие за опазване на тези ценни местообитания и видове. Министър Ивелина Василева каза още, че по приоритетната ос, насочена към подобряването на качеството на въздуха, ще бъдат подкрепени дейности на общините. Това са дейности, свързани с екологичен транспорт и битовото отопление. 560 млн. лева ще бъдат отпуснати за управление на отпадъците, каза още министър Василева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес