ЦСКА атакува и през Трансилвания

Знаменитости отдават почит на Арета Франклин

Още през 2015 г. трябвало да сменят дисковия масив В резервния център на Търговския регистър работят само климатиците

ПРАВО НА ОТГОВОР

Катар налива $15 млрд. в турската икономика

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Коли и камиони вървят по мост на 5 века Кадин мост в село Невестино е построен през далечната 1470 г.

Скандинавските авантюри на ЦСКА

Посолството на САЩ в Прищина: Косово и Сърбия нямат неограничена свобода на действие

20 изчезнали след срутването в Генуа (ИНФОГРАФИКА) Рим обяви извънредно положение, деблокира 5 млн. евро

Вашингтон заплашва Анкара с нови санкции, ако пастор Андрю Брънсън не бъде освободен

Нападнаха с бомби офис на италианската крайнодясна партия „Лига“

Директорът на „Аварийна помощ“ пред „Труд“: Открито е опасно нерегламентирано сметище в София

„Балкански синдром“ влиза в учебника по литература Задължителните текстове ще са подредени в девет теми, учениците също ще могат да предлагат произведения

327 медикамента заличени от пазара 867 продукта са били одобрени от агенцията

Държавата още финансира „Бургас-Александруполис“

Нови 100 хил. лева ще отпусне Министерството на финансите от собствения си бюджет за спрения преди четири години проект „Бургас-Александруполис“.

Парите ще бъдат дадени под формата на увеличение на капитала на проектната компания, като Министерският съвет вече е одобрил харча на 8 април, показва справка в Търговския регистър.

От финансовото министерство обясниха за „Труд“, че парите са необходими за издръжката на дружеството, което е 100% собственост на държавата. През миналата година компанията е дала близо 98 хил. лева за заплати на четирима души, които работят в нея. Само преди месец от министерството на финансите смениха тричленното й ръководство.

Изграждането на нефтопровода “Бургас – Александруполис” беше спряно с решение на първото правителство “Борисов” в края на 2011 г., а в началото на 2013 г. със закон беше денонсирано споразумението за тръбата между България, Русия и Гърция.

Според отчета на родната компания тя не дължи нищо към другите акционери, но виси с 8,3 млн. лв. към свързани лица, без да пише кои са те. Само през 2013 г. компанията е навъртяла разходи за 712 хил. лв. и отчита, че е на минус 632 хил. лв.

От създаването си през 2007 г. натрупаната й загуба допреди година е била 5,185 млн. лв.

В момента капиталът на петролопровода „Бургас – Александруполис“ е 15,2 млн. лева. Сумата е изцяло внесена от Министерството на финансите и е усвоена до момента.
Чрез проектната компания у нас България участва в регистрираното в Холандия дружество „Транс Болкан Пайплайн“ заедно с Русия и Гърция.

До момента нито една от двете чужди държави не е обявила официално, че се отказва от проекта. Заради това София тепърва планира да заведе дело за доброволно разтрогване на дружеството, обяснява финансовото министерство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.