Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Входът за Столичния зоопарк става 6 лв. Строят нови заграждения за чакали и хиеновидни кучета

US ТЕЦ у нас отчете 111 млн. лева печалба

Американската централа „КонтурГлобал Марица изток 3“ отчете чиста печалба от 111,37 млн. лева за 2014 г., показва отчетът на дружеството. По-голяма част от парите ще бъдат раздадени като дивидент – по 38,73 лв. на акция, или общо 103 млн. лева.

Така държавната НЕК ще вземе от дружеството 27,81 млн. лева като собственик на 27% от него. Останалите пари ще отидат в „КонтурГлобал“.

Причината за положителния резултат е увеличението на производството с 6% заради ръста от 50% на износа на електроенергия през миналата година, отчитат от централата.
В края на миналата година Комисията за енергийно и водно регулиране сезира Брюксел заради дългосрочния договор за изкупуване на ток от американските централи „КонтурГлобал“ и “AES Гълъбово”.

НЕК има договор да купува тока от двете мощности за още 15 години. От ЕК все още няма резултат от поисканата проверка. В началото на април НЕК успя да договори бъдещо споразумение за намаляване на част от цените им средно с 14%.

Уговорката е първо НЕК да им плати 700 млн. лева до юни или споразумението пропада. С „КонтурГлобал“ е договорено първите две години по-голямо намаление от 17%, а след това с 14 на сто.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.