Двама полицаи загинаха, петима са ранени при тежка катастрофа на магистрала Тракия (снимка)

Двама гранични полицаи загинаха, петима техни колеги бяха ранени при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия". От ОД на МВР-Сливен съобщиха, че трагичният инцидент станал в 14,52ч. на 14 май в новозагорския участък на магистралата. По неясни засега причини товарен автомобил е ударил микробуса, в който са пътували полицаите. И двата автомобила са се движили в една и съща посока - от Бургас за София. Ранените са откарани в болница в Стара Загора.

Полицаите са се прибирали в родното си място, след като приключила командировката им на границата. Източници на "Труд" съобщиха, че загиналите и пострадалите служители на реда не са от дирекцията на МВР в Сливен. Те са от друг регион на страната. Кой е той няма да бъде съобщено, докато близките не бъдат уведомени за жестоката катастрофа. Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал.

Движението по автомагистралата в посока към София бе временно отклонено от новозагорското с.Дядово през Нова Загора, по стария главен път за Стара Загора.

На мястото на катастрофата е заминал веднага директорът на ОД на МВР-Сливен старши комисар Чавдар Божурски. Той отказа коментар. Към 17 ч. в четвъртък огледът все още не бе приключил.

Петимата пострадали полицаи са без опасност за живота, стана ясно по-късно. Повече четете ТУК

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони