Загиналите полицаи са от Кюстендил, връщали се у дома (обзор)

Двама гранични полицаи загинаха, а петима техни колеги бяха ранени при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия". Трагичният инцидент станал в 14,52 ч на 14 май на 236-ия километър в новозагорския участък.

Камион ударил микробуса „Мерцедес“, в който пътували пазителите на реда. Причините за сблъсъка са неясни засега. И двата автомобила се движили в една посока - от Бургас за София. След удара между тях ранените били откарани в Университетската болница в Стара Загора. „Един е с контузия на гръдния кош, другият е с мозъчно сътресение, а останалите са с наранявания на крайниците", съобщи директорът на лечебното заведение доц. Йовчо Йовчев. Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал.

Полицаите се прибирали в родния си Кюстендил, след като приключила командировката им на границата край Елхово. Разбра се, че загиналите са Йордан Ашиков и Венцислав Доганов. Пожарникарите дълго рязали ламарините на смачканото превозно средство, за да извадят телета им. Деветместният полицейски микробус бил шофиран от Емил Ангелов, чийто живот е вън от опасност.

След убийствената катастрофа движението по автомагистралата в посока към София било временно отклонено от новозагорското с. Дядово през Нова Загора по стария главен път за Стара Загора.

За местопроизшествието веднага заминал директорът на ОД на МВР-Сливен старши комисар Чавдар Божурски. Той отказа коментар за журналисти. До редакционното приключване на броя вчера оперативно-следственият оглед все още не бе приключил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право