Шефът на КЕВР: Ще предложим на парламента да отпадне забраната за свалянето на радиаторите

След като Комисията по енергийно и водно регулиране изслуша становищата на Комисията за защита от конкуренция и на омбудсмана на България, които считат, че трябва да отпадне забраната за свалянето на отоплителните тела, реши да изпрати в Народното събрание тези становища, тъй като текстът за забраната е в закона за енергетиката. Това каза пред журналисти председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, след откритото заседание на КЕВР, съобщи „Фокус“.

„Това, което представителят на националния омбудсман Стефан Мазнев изтъкна бе, че фактически има нарушение и закона в случаите, когато един потребител не заплаща своите сметки в указания срок и се дава възможността дружеството, в случая „Топлофикация София”, да свали отоплителното тяло, нещо което по закон е забранено“, уточни Иванов.

„За мен решение може да се намери чрез промяна в текста на закона и ние ще предоставим на Народно събрание тези становища с мотивите към тях, защото си заслужава то да се произнесе по този казус. НС може да запази сегашния текст или да се вслуша в становището на КЗК и омбудсмана и да разреши свалянето на отоплителните тела“, заяви още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес