Дирят от 9 май затворничката, избягала от болница

Затворничката от Сливенския затвор Юлия Соколова, прочула се с множеството дела срещу държавата, която бе пусната за лечение и не се завърна в определения срок, е обявена за общодържавно издирване от 9 май. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието за "Фокус".

За бягството на затворничката първи съобщи вестник "Труд".

Соколова се сдоби с прозвището „Мисис Жалба” заради делата, които води срещу Министерствата на правосъдието и здравеопазването, срещу сливенския затвор и здравната служба към него. Соколова настоява за обезщетение за множество заболявания, които според нея е получила при престоя си в затвора заради липсата на грижи.

С постановление на Окръжна прокуратура-Сливен от 9 април т.г. е било прекъснато изпълнение на наказанието лишаване от свобода на лишената от свобода Юлия Соколова за срок от един месец.

Лишената от свобода Соколова не се е завърнала в затвора в Сливен в определения срок – 9 май т.г. Тя не е използвала прекъсването на изпълнението на наказанието по предназначение – с цел лечение. На 9 май 2015 г. осъдената е обявена за общодържавно издирване. Тя изтърпява едно общо наказание от 8 години лишаване от свобода за извършени престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини