Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

“Лукойл” откри нова мощност за 1,5 млрд. долара

Президентът на „Лукойл” Вагит Алекперов и премиерът Бойко Борисов откриха модерен комплекс за преработка на тежки остатъци от петрол в бургаската рафинерия на компанията.

Инвестицията в нея е над 1,5 млрд. долара. По света има само 7 подобни инсталации, съобщиха от „Лукойл“. С новия комплекс ще се извличат повече горива от нефта чрез съвременни методи за дълбочинна преработка.

„За нашата компания този ден е много важен, защото въвеждаме в експлоатация уникален комплекс, той извежда “Лукойл Нефтохим Бургас“ сред най-добрите световни рафинерии“, каза Алекперов.

Той благодари на Борисов и правителството, което е съдействало на проекта от първия ден – първата копка на инсталацията бе направено отново от шефа на „Лукойл“ и Борисов преди 3 години, както и на местната власт в Бургас за помощта за транспортирането на съоръженията за инсталацията през града.

Преминаването на камионите от пристанището през града и монтирането на техниката бе заснето от „Нешънъл Джиографик“ за поредицата „Мегазаводи“.

Уверен съм, че новата вече работеща инсталация ще повиши промишления потенциал на България, ще се увеличат постъпленията от данъци и да се създадат нови работни места, каза Алекперов.

Министър-председателят напомни, че с над 1 млрд. лв. повече са приходите в бюджета за първите месеци и каза, че влияние за този резултат има и борбата срещу контрабандата. „Над 1 млрд. лв. в повече сме събрали и голяма част от тях са от горивата“, каза Борисов и допълни, че този курс на правителството ще продължи.

Премиерът използва поводът, за да се похвали, че “само за следващия месец имаме за близо около милиард нови инвестиции в различни заводи, които произвеждат и създават работни места”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.