Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Българска фирма вече със сертификат за устойчива туроператорска дейност

Първият сертификат за устойчива туроператорска дейност в България беше връчен в рамките на Зелени дни 2015 – фестивалът за устойчив туризъм, отговорен бизнес и зелени идеи.

Сертификатът Travelife Partner беше връчен на Любомир Попйорданов, управител на туристическа фирма ОДИСЕЯ-ИН от Мая Филипова, национален координатор на TRAVELIFE за България и изпълнителен секретар на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/. Церемонията се състоя в присъствието на зам.министъра на туризма Ирена Георгиева.

ОДИСЕЯ-ИН е редовен член на АБТТА. Званието TRAVELIFE PARTNER не е просто признание за дългогодишните усилия и активната ангажираност на ОДИСЕЯ-ИН с ценностите на отговорното туристическо развитие.

Платформа TRAVELIFE е създадена с подкрепата на Европейската комисия с цел повишаване на екологичната, социална и икономическа устойчивост на европейската туристическа индустрия, и е водеща система за сертифициране на устойчива дейност в туристическия сектор.

Сертификат TRAVELIFE PARTNER удостоверява, че ОДИСЕЯ-ИН спазва повече от 100 критерия за устойчива туристическа дейност и има внедрени процедури за повишаване на корпоративната култура и социална отговорност във всички основни сфери на управление на туристическия бизнес – вътрешнофирмено управление, разработване на продукти, управление на веригата за доставки и договаряне с доставчици, отношения с потребители, взаимодействия с дестинации.

Стандартите на TRAVELIFE покриват аспектите на 7 международни критерии, в т.ч. ISO 14001 за околната среда, ISO 26000 за корпоративна социална отговорност, Схемата за екомаркировка Ecolabel, Система за управление на околна среда EMAS III, др., и са официално признати за пълно съответствие с Световните критерии за устойчив туризъм, подкрепени от ООН.

Повече от 35 национални туристически асоциации включително от Азия, Африка и Латинска Америка популяризират системата сред своите членове, и работят стъпка по стъпка към постигането на по-устойчива дейност.

През май миналата година АБТТА стана първата от 14-те български туристически асоциации, подписали в присъствието на Генералния секретар на Световната организация по туризъм Глобалния етичен кодекс в туризма на ООН. Една година по-късно член на АБТТА става първата българска туристическа фирма, получила международно признание за своята висока корпоративна социална отговорност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.