Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

Един от 10 българи вярва, че Истанбулската конвенция ще ограничи насилието върху жени 70% са срещу гей-браковете

Футболна България се прости с Георги Марков

Условна присъда за педофил, посегнал на 12-годишно момче

Община Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, с което заслужи адмирации от Министерски съвет

Takeaway.com придоби BGmenu

Евродепутати: ЕС не може да наложи въвеждане на регистрираните партньорства в България

Борис Цветков: Абсурдно е да вдигаш двойна китайска стена от небостъргачи между “Дружба” и “Младост”

Почина 17-годишният младеж, който падна от третия етаж на дом за деца в Роман

Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Зам. министър: Има пари за заплати във ВМЗ Сопот

Договорите на ВМЗ-Сопот са предоговорени и предприятието няма да търпи санкции, заяви заместник-министърът на икономиката след извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество „Отбранителна промишленост”, на което бе обсъдена възможността за възстановяване на производствения процес на площадката „Иганово” във ВМЗ Сопот, съобщи „Фокус“.

„По време на днешната среща беше констатирано още, че ще има пари за заплати. Те вървят регулярно, съгласно графика и до 27-28 май всички ще получат заплатите си по сметките“, допълни той.

„Към момента би трябвало съгласно разпореждането на прокуратурата вече да влизат представители на РПУ Карлово, които да локализират двата епицентъра, където бяха взривовете, за да може в последствие там да влезе и специализираната техника на Министерство на отбраната, която да разчисти отломките и да обезопаси окончателно двата епицентъра“, съобщи зам.-министър Петров.

По думите му на срещата е било решено и специализирани групи от ВМЗ Сопот да влязат в двата последни епицентъра, за оценят риска, инженерните поражения и да започнат процедура за възстановяване на работата на площадката в Иганово. „Искам да уверя всички от името на Министерството на икономиката, че съвета мина в съвсем работещ и конструктивен дух. Констатирахме пълен синхрон в ръководството на ВМЗ, уточнихме всички действия, които са вършени от всички страни и смятаме, че дължим специални благодарности на Министерството на отбраната, защото съгласно техния доклад видяхме огромната работа, която сме свършили“, каза още зам.-министър Петров.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.