3 млрд. лв. ще ни струва развалянето на договорите с американските централи

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Всеки спа център с фитнес

Всеки спа център задължително ще има фитнес, уелнес центровете – фризьор, а басейните на балнеоцентровете задължително трябва да са пълни с минерална вода. Това са част от минималните изисквания към спа, балнео и уелнес центровете, изготвени в наредба на министерство на туризма, която бе пусната вчера за обществено обсъждане.

Сертифицираните центрове ще влезнат в регистри, който се очаква от август тази година да е достъпен на сайта на министерство на туризма, обяви вчера министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри вторият годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм в Сандански.

“С промените ще се пресече порочната практика всеки хотел с басейн да се рекламира, че разполага със спа център”, увери Ангелкова. Министърът посочи още, че страната ние на второ място по минерални изводи в Европа с нейните 600 минерални източници. Сред останалите изисквания към спа центровете са да имат задължително закрит басейн, терапевтични басейни, поне един вид сауна, парна баня, шокови басейни или ледени стаи и други. И още 3 броя кабини за масаж. Минималният размер на басейните трябва да са 10 на 4 метра.

Уелнес центровете задължително трябва да предлагат разкрасителни процедури – фризьорство и козметика. Хотелите, отговарящи на условията ще имат на видно място сложен сертификат, издаден от министво на туризма и лого, поставено от съюза по балнеология.

“В рамките на шегата няма да оставя на мира министър Ангелкова, докато не се договори, когато рехабилитираме гражданин, на която и да е държава от ЕС, той да може да възстанови разходите си от здравната каса в своята държава”, посочи Стефан Шарлопов, председателят на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Министър Ангелкова посочи, че още идващия понеделник ще има среща със здравния министър Петър Москов, за да обсъдят този проблем. “Ако тази процедура за възстановяване на разходите за балнео започнат да се възстановяват от здравните каси, ефектът ще е стотици милиони евра годишно приходи”, добави Шарлопов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете