Нови 13 тома доказателства срещу кметицата Иванчева за подкупа

Парламентът избра четирима нови членове на КЕВР

Бойко Борисов и Мишел Барние обсъдиха преговорите за Брекзит

Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори

Пожар унищожи автомобил в Бойчиновци

Продължава издирването на 64-годишния мъж от село Габаре

Горанов: 13 български общини са с финансови затруднения 21 са отпаднали от "черния списък" на МФ

Длъжни сме да осветим какво се случва в Община Болярово – един „Боляровогейт“, заяви депутатът Александър Иванов

Столичният общински съвет избра Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор Димитров: Искам еднакви топки за всички турнири

Ни Ло става дизайнер

Иванчева: Не се сещам кой е Александър Ваклин, не съм го срещала

Николина Чакърдъкова се сдоби с внучка

Шофьорката, ударила 10 коли в Пловдив, иска по-малка парична гаранция

Бургаски лекари спасиха 4-месечното бебе Елена с уникална и сложна операция

Въртят митничарите по ГКПП в цялата страна

Шефът на Агенция “Митници” ще може временно да изпраща служителите да работят в различни части на страната. Това предвиждат промени в Закона за митниците, одобрени за второ четене от бюджетната комисия на парламента. Преместването ще може да се прави за период до 6 месеца в рамките на една година. Ако се наложи смяната да е за по-дълго време, служителите трябва да дават писмено съгласие.

Първоначалният вариант предвиждаше митничарите сами да поемат разходите по преместването и настаняването си. “Вие ги пращате да крадат там. Защо да не бъдат командировани?”, възмути се Румен Гечев (БСП). В крайна сметка Диана Йорданова (ГЕРБ) предложи текст, в който се предвижда преместването да става при условия на командироване, който бе приет.

Митничарите ще могат да извършват оперативно-издирвателна дейност при злоупотреби с акцизи и ДДС от внос, предвижда законът. Така ще може да им се възлага разкриването на извършителя в досъдебни производства. В момента такива права имат само служителите на МВР. Митничарите ще могат и да конвоират задържани лица в страната. Депутатите приеха още служителите на ведомството да могат да правят контролни проверки на пътя на тежкотоварни автомобили.

Промени в приходните агенции

Инспекторатът в Министерството на финансите, който контролира работата на НАП и Агенция “Митници”, ще бъде преобразуван, предвиждат промени в Закона за митниците. Той вече няма да е към министерството, а ще се създадат отделни звена в рамките на двете приходни агенции. Служителите в тях ще са на пряко подчинение на шефовете в двете ведомства.

Депутатите приеха още да се увеличи границата, при която се приема, че има тежко нарушение на митническото законодателство. В момента за такова се таксува всяко нарушение, за което е влязла в сила глоба от над 10 000 лв. С промените обаче сумата е променена на 25 000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.