Задържаха мъж, пребил зверски непълнолетно момиче

Димитър Маргаритов: Хванахме разреден алкохол по морето

Близки на блъснатите в Петрич младежи протестираха срещу безрасъдното шофиране

За нова вълна телефонни измами алармира полицията

Робърт Де Ниро навърши 75 години

Откриха тялото и на второто дете, паднало в морето от варненския вълнолом

50 мини мобилни телефона задържаха на Летище София

Стабилизирана е жената, която получи сърдечен пристъп до езерото „Бъбрека“ в Рила

Ъшър подкара уличен болид в Лондон Дейвид Хаселхоф откри славното рали Gumball

Община Лясковец с акт за начет за 200 000 лева по ДДС Кметът д-р Ивелина Гецова: Това е рутинна процедура. Погасяваме задължението по погасителен план

Д-р Ангел Кунчев: Няма бум на летни вируси, сезонът преминава спокойно

Показен арест на „Черни връх“ в София, задържаха Георги Кочев – Биби

Късноримска статуя лежи под стълбището на Хераклея Синтика (ВИДЕО)

И Моника Белучи почива на остров Парос

Здравният риск от водата с уран в Харманли е незначителен, увериха от РЗИ

Бонус „тайни“ за шефа на градушките

Гориво и компютри купувани без търг

Шефът на агенцията за борба с градушките(ИАБГ) Николай Николов получава незаконна добавка към заплатата с мотив, че работи с класифицирана информация. Това излиза от одит на Сметната палата, проверила дейността на агенцията през 2013 г.

„Със заповед на министъра на земеделието е определено допълнително месечно възнаграждение за работа с информация, класифицирана като „държавна тайна”. Посоченото нормативно основание за възнаграждението е погрешно. Във вътрешните правила за заплатите в агенцията не съществува такъв вид допълнително възнаграждение”, пишат ревизорите. Заповедта е от 25 февруари 2013 г., когато министър е Мирослав Найденов. Размерът на сумата не е посочен в одита.

“В заповедта има грешка, но тя е техническа. Вместо ИАБГ пише агенция по пробация и семеконтрол. Иначе от цялото министерство само нашата агенция работи с класифицирана информация и шефът й има право на допълнително възнаграждение за това”, каза пред “Труд” Николов. Той потвърди, че още получава добавката.

„Най-вероятно заповедта е подписана от ресорен зам.-министър. Ако добавката е била неправомерна, щеше да бъде хваната от финансовите контрольори на министерството“, коментира и Мирослав Найденов.

Според Сметната палата през 2013 г. агенцията е закупила гориво за 94 180,67 лв. без ДДС и компютри за 24 786,69 лв. без ДДС, без да обявява обществени поръчки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.