Иван Костов след разпита за КТБ: За четвърт век семейството ми има цял плик с призовки

"За 25 години вкъщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на моето семейство по такива дела. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано обвинение срещу мен, дори предварително производство. Аз мисля, че е крайно време наистина да има съдебна реформа, за да спре това безчинство, което става тук", каза на излизане от столичното следствие бившият премиер Иван Костов.

Разпитът му, за който първи съобщи в. "Труд" , продължи близо час. Той бе привикан по две дела по аферата КТБ - за преференциалната лихва, предоставена му от банката на Цветан Василев и за това как неговата Лаборатория за управление на риска е получавала пари от нея.

"Договорът ми (за преференциален депозит в КТБ, бел. ред.) е прекратен и съм понесъл санкции - 0,1% лихва. Договорът не е променен от преференциален в обикновен и е прекратен", повтори още Костов. Той добави, че се е обърнал към наблюдаващите прокурори Гешев, Стоянов и Ганчева, на които не чул малките имена, да покажат пред медиите този договор, за който се твърди, че е предоговорен.

Бившият премиер обяви още, че и вчера е бил на разпит в столичното следствие.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини