Над един килограм канабис иззеха полицаи от Севлиево Задържан е 35-годишен мъж

ГДБОП неутрализирала 109 организирани престъпни групи

Пияна шофьорка нападна катаджия при проверка Жената пътувала с малолетното си дете

24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Нинова: Гинка от Пазарджик купи ЧЕЗ?! Толкова ли няма държавата 300 милиона, попита лидерът на БСП

Волен Сидеров: Всичко в коалицията е наред, надявам се да се виждаме по-често Нямаме абсолютно никакви разминавания, заяви Цветан Цветанов

Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

България изнася повече спрямо 2014 г., най-много за Германия, Италия, Румъния, Гърция, Белгия и Франция

През периода януари – април 2015 г. износът на България за ЕС се увеличава с 12.3% спрямо същия период на 2014 г. и е в размер на 9.3 млрд. лева.

Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция, Белгия и Франция, които формират 69.8% от износа за държавите – членки на ЕС. През април 2015 г. износът за ЕС се увеличава с 13.2% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.4 млрд. лева, съобщиха от НСИ.

Вносът на България от ЕС през периода януари – април 2015 г. се увеличава със 7.6% спрямо същия период на 2014 г. и е на стойност 10.7 млрд. лв. по цени CIF. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Германия, Италия, Румъния, Испания и Гърция.

През април 2015 г. вносът на България от държавите – членки на ЕС, се увеличава с 8.8% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.9 млрд. лв. по цени CIF. Външнотърговското салдо (износ FOB – внос CIF) на България с ЕС за периода януари – април 2015 г. е отрицателно и е на стойност 1 401.4 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото също е отрицателно и е в размер на 965.8 млн. лева.

При износа на България за ЕС, разпределен според Стандартната външнотърговска класификация, през първите четири месеца на 2015 г. в сравнение със същия период на 2014 г. най-голям ръст е отбелязан в секторите “Необработени (сурови) материали, негодни за консумация (изкл. горивата)” (33.2%) и “Минерални горива, масла и подобни продукти” (32.3%). Спад се наблюдава в сектор “Безалкохолни и алкохолни напитки и тютюн” (15.6%).

При вноса от ЕС най-голямо процентно увеличение е отчетено в секторите “Машини, оборудване и превозни средства” (15.0%) и “Безалкохолни и алкохолни напитки и тютюн” (14.4%). Най-голямо намаление се наблюдава в сектор “Минерални горива, масла и подобни продукти” (37.0%).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете