Собственичката на питбула, нахапал дете: Хванах детето и легнах върху него, за да го предпазя

Макар и публично да не иска да разговаря с никого, собственичката на озверелия питбул, който нахапа 7-годишния Калоян, разказа пред репортер на Нова телевизия своята версия за случилото се. По думите ѝ детето е изкочило изневиделица от тъмното и след като било нападнато, тя се опитала да го предпази, лягайки върху него.

Ето и целия разказ на собственичката на животното:

Ние бяхме излезли към 22 часа в двора на училището, нямаше никой наблизо и аз го пуснах на едно малко пространство. И изневиделица от тъмното излезе детето, тичайки, и кучето вече се спусна към него.

Аз се спуснах, хванах детето и легнах върху него, за да го предпазя. Питбулът беше отзад на гърба ми и аз се опитвах да го хвана. През това време детето се измъкна под мен и започна да тича в обратната посока, от която дойде.

Явно родителлите не бяха с него, така и не разбрах,, то дойде само в тъмното. Изведнъж се показа на светлото и кучетата реагират на движение. И от тук и двамата пищяхме и още повече стресирахме кучето.

По принцип винаги разхождам кучето на връв, не знам просто е имало да се случи и се случи.

Извинявам се на родителите, аз искам да разбера къде е детето, за да отида да го видя в болницата, но нямам никаква връзка. Не ги познавам и родителите.

7-годишният Калоян е видимо по-добре. В предаването "Часът на Милен Цветков" малкият обясни, че и друг път е виждал кучето, но до сега нищо не се е случвало.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини