5 коктейла, които помагат в борбата с килограмите

Чернодробни проблеми мъчат всеки трети 60% рядко или никога не са се изследвали

Военнослужещи унищожиха невзривена гранатa, намерена в Благоевград

Къде е „Метростанция „Любов”

МВнР отправи предупреждение към българите в Северна Ирландия

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Румен Радев: Жалките опити да бъда въвлечен в имотните далавери на властта само ме амбицират

Раздор в управляващата коалиция в Италия Крайнодясната „Лига” заплашвала да свали правителството заради корупционен скандал

Австрийските власти поискаха компенсации от „Фолксваген“

Два ключа ще пазят офертите в онлайн обществените поръчки Системата стартира от 1 ноември

Министър Вълчев: Едно от най-значимите ни предизвикателства е включването на всяко дете в образованието

Валентин Златев с по-висок пост в „Лукойл“

Порошенко и Зеленски си разменяха въпроси и обвинения на дебат в Киев

Вучич организира митинг в своя подкрепа

Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците (обзор)

След проверка: Финансите на НЕК се оказаха напълно изрядни

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) не откри нарушения в НЕК. Ревизорите са проверявали финансовите отчети на компанията за 2013 г. и 2014 г. – начинът, по който са отчитани приходите и разходите, както и финансовият резултат за същия период.

Проверката е част от одитите в държавните енергийни дружества, разпоредени от ресорният министър Теменужка Петкова.

НЕК има дългове за близо 4 млрд. лева, от които 1,4 млрд. са текущи. Компанията успява да плаща едва 50 на сто от изкупения ток и дължи най-много пари на американските централи – „AES Гълъбово“ и „КонтурГлобал Марица изток 3“ – общо 700 млн. лв.

Около 200 млн. лв. има да получава и държавната АЕЦ „Козлодуй“.
В началото на годината АДФИ публикува доклад и за проверката в държавния ТЕЦ „Марица изток 2“. Ревизорите откриха 59 нередности, за които бяха съставени 9 административни акта за нарушения.

Във всичките си проверки през второто тримесечие на годината АДФИ е установила нарушения за 107,4 млн. лв., съобщиха още от агенцията. От тях 104,78 млн. лв. са в „ AES Гълъбово“, която ги е похарчила без да обяви 113 обществени поръчки.

При проверките в общини, болници, университети и спортни организации са открити липси на 372 хил. лева. По време на инспекцията са върнати 90 хил. от тях.

Чакат се сделките на екоцентралите

До седмица Агенцията за държавна финансова инспекция трябва да публикува първите резултати от проверката на зелени централи у нас, съобщиха от енергийното министерство в края на седмицата.

Задължението беше вменено на ревизорите с промени в Закона за енергетиката. Според него АДФИ трябва да провери всички зелени централи с мощност над 1 гигават.

Законът не предвижда наказания за констатациите в зелените мощности. Ревизорите могат да проверяват само инвестиционните договори на централите, които да изброят в докладите си. С подобна информация в момента разполага и Комисията за енергийно и водно регулиране.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.