Шефът на "Карат С": Ако пътниците бяха с колани, щеше да има много по-малко пострадали

21 души са общо пострадалите при пътния инцидент с автобус на фирмата по пътя от Унгария за България . Това заяви пред Фокус собственикът на "Карат С" Миролюб Столарски.

„Тази нощ към 23:00 – 23:30 часа автобус на фирмата, пътуващ от Унгария за България, излиза от пътя. Причините за инцидента все още не са ясни към този момент”, заяви Столарски.

„В автобуса са пътували 37 пътници, от които 21 са пострадали и са били откарани в болница. Пътниците са били приети в 3 отделни болници в Унгария. Голямата част от тях са освободени веднага след извършен преглед, а 7 души са оставени за лечение. Изпратили сме два автобуса, които вече са в Унгария, за да могат да върнат хората в България. Автобусът, с който е станал инцидентът, е на 1 година, нов автобус, с Евро 6”, уточни собственикът на фирмата-превозвач.

„Една от основните причини за големия брой пострадали е, че не се спазват указанията за използване на предпазен колан по време на път, за да може при такива случайни инциденти да не пострадат. Сигурен съм, че ако пътниците са били с колани много по-малко щяха да са пострадалите”, каза още Миролюб Столарски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини