ИКЕА отваря врати и във Варна

Шведската верига за мебели и обзавеждане ИКЕА ще открие след седмица център за поръчки във Варна. В него клиентите ще могат да поръчват всички стоки от асортимента на веригата, които се предлагат и в София. Доставката им до Варна ще бъде осъществявана в срок до 5 работни дни и ще е безплатна за купувачите.

Варна е първият български град, в който веригата открива такъв център. Това е третият канал за продажби на стоки, след откриването на магазин в София през 2011 г. и стартирането на електронен магазин на ИКЕА през април т.г.

"Откриването на този център е начин да се доближим още повече до нашите клиенти и да подобрим цялостното обслужване", коментира Тео Муратидис, управител на "ИКЕА България".

Концепцията за разширяване на присъствието чрез т.нар. центрове за поръчки е глобална инициатива на ИКЕА. Подобни центрове вече работят в страни като Гърция, Норвегия, Испания и Финландия.

От "ИКЕА България" подчертаха, че варненският център е значително по-голям и по-развит от останалите подобни в другите страни. В него хората ще могат не само да поръчват стоки по каталог, но и да разгледат физически около 150-200 артикула с марката ИКЕА, които ще могат да закупят веднага на място. Центърът ще разполага с шоурум на площ 1000 кв.м. и кафе зона.

Откриването му ще се състои на 23 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес