Осъдиха бияч на учителка

Условна присъда и да плати 2000 лв. обезщетение - това е наказанието за Саид Д. /34г./, който удря, дърпа и скъса блузата на учителка от НУ"Княз Борис I" в Шумен през февруари тази година.

Районният съд в Шумен му наложи 16 месеца затвор с изпитателен срок от 3,4 г. за нанасянето на лека телесна повреда на длъжностно лице по хулигански подбуди. Освен това, таткото бияч трябва да плати и 1000 лв. адвокатски разноски на пострадалата Камелия Рачева. Има право да обжалва наложеното наказание пред окръжния съд в Шумен.

Пред магистрати в сряда 34-годишният Саид признал фактите по делото и поискал то да върви по съкратена процедура без разпит на свидетели. Когато съдът го попитал дали съжалява за стореното, казал кратко "Да".

Въпреки че не е чула думата "извинявай", пострадала Рачева е удовлетворена, че мъжът е наказан и смята, че е получил урок. "Доволна съм, че признава обстоятелствата. Удовлетворена съм и от решението на съда", каза учителката пред "Труд". Не е забравила обаче и минута от случилото се на 25 февруари и като го разказва пак се тревожи. "Нападна ме на стълбището. Беше ужасно! Дърпа ме, блъска ме в стената. Едва се задържах на една площдка между стълбите. Още от първия удар на този млад и силен мъж усетих ужасна тежест в главата си", припомня си Рачева. Децата станали свидетели на грозната сцена.

Причината бащата да нахлуе в училището било обжадане до него от сина му. Третокласникът казал, че учителката му е ударила шамар и родителят разгневен се отправил към школото. Оплакването било неоснователно, но родителят направо действал, не питал.

Камелия е старши възпитател в училището и казва, че продължила да преподава след инцидента, благодарение на подкрепата на децата и колегите си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини