Пенсионер гръмна роми в бой пред дома му в Лом

Мъжът защитил жена от пияна сватбарска компания

Полиция пази квартала от безредици

65 годишен мъж простреля с въздушна пушка две ромски момчета след скандал и бой, разразили се пред дома му. Битката започнала след като пияни младежи нападнали жена на улицата, а пенсионерът се опитал да я защити. Пострадалите са леко ранени. Инцидентът се разследва, а полицията охранява квартала, за да не се допуснат безредици.

Схватката пламнала в петък към 7 часа сутринта на улица "Юнак" в ломския квартал "Младеново". 48 годишната Татяна Леонидова отивала при роднините си Георги и Илинка Александрови, когато се задала група пияни момчета.

"Циганчетата залитаха, викаха силно и псуваха. Като ме видяха, започнаха да ме обиждат, задърпаха ме, опитаха се да свалят дрехите ми!", разказа уплашената жена. Изпаднала в паника Татяна започнала да вика за помощ и успяла да влезе в дома на близките си. Стопанинът Георги Александров излязъл и се опитал да укроти момчетата. Те обаче нападнали и него.

"Блъснаха го и мъжът ми падна на земята. После започнаха да хвърлят камъни и изпочупиха прозорците. Внукът ни е с увреждания, уплаши се и почна да пищи!", споделя Илинка Александрова. Стреснат, Георги влязъл в къщата си, измъкнал законна въздушна пушка и открил стрелба по младежите.

Съчма ранила Николай З./26 г./ в главата, друга засегнала Захари Л./20 г./ в крака. На мястото бързо пристигнала полиция, а после и жандармерия. Стрелецът и нападателите му са отведени полицията. Ранените момчета са прегледани в болницата в Лом и са освободени. Раните им са повърхностни, казаха медици. "Момчетата са идвали от сватба и са били много пияни. Според някои са употребили и дрога. Иначе нямаме проблеми с ромите в квартала. Много добри хора са - живеем заедно и си помагаме!", разказаха местни жители. Нападнатото семейство обаче е в ужас, защото ромите се заканили да се върнат и да ги подпалят, споделиха те. "Момчетата бяха пияни, но не са били никого. Дядото ги нападна. Искаме всичко да се провери по закон!", заяви пък братът на един от пострадилите Марин Георгиев. "Инцидентът в кв. "Младеново" е битов. Взети са мерки да не се нарушава обществения ред. Напрежение в района няма!", каза шефът на РУП - Лом Владимир Владимиров. За успокояване на обстановката полицейски патрул обхожда постоянно улица "Юнак" в Лом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини