Борисов: Реформата, която направихме в екологията, е изключително важна за държавата

Реформата, която направихме в екологията, е изключително важна за държавата и хората. Това каза пред журналисти в Кричим премиерът Бойко Борисов, след като откри новата пречиствателна станция в града, предаде Фокус.

По думите му, тази реформа е здраве, по-малко разходи за вода, чиста природа, туризъм и бизнес. Всичката тази вода от Пещера минава през Кричим и отива във Въча, поясни премиерът и изтъкна, че в четвъртък е открита пречиствателната станция в Пещера, сега – в Кричим, която е 37-мата готова.

В следващите месец и половина ще станат готови още 50, а има още над 3,7 млрд., с които да се работи в тази посока. „Това е изключителна реформа”, каза още Бойко Борисов. Според него министърът на екологията, всички екипи и кметове се справят много добре.

Министър Василева допълни, че по ОП „Околна среда” в област Пловдив са инвестирани 290 млн. лева. Няма по-важно от инвестицията във здравословна и чиста околна среда, смята тя. 32 млн. лева бяха вложени, за да се постигне пълна завършеност на инфраструктурата в Кричим, обяви Василева. „Преди да се реализира този проект загубите на вода по водопроводната мрежа бяха близо 77%. Само 40% от жителите на града имаха канализация. Всички отпадъчни води се заустваха в старата река и съответно в река Въча", припомни тя.

По време на изпълнението на проекта са създадени 77 работни места временни и 6 постоянни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини