Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

Предаде се и последният от петимата осъдени полицаи по делото „Чората”

ВМРО открива предизборната си кампания с концерт на Илия Луков

Кирил Домусчиев: Ефектът от поправките в закона за енергетиката клони към нула

Ефектът от поправикте в Закона за енергетиката, които бяха приети от парламента, клони към нула. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев по повод декларацията, че работодателските организации готвят нов протест заради цените на тока.

„Ние като работодателски организации бяхме инициатори на поправки в закона, за да не се допусне поскъпване на тока. Но текстовете, които бяха приети, не отговарят на нашите искания. Тези поправки бяха използвани по-скоро за пиар от стана на редица политици, без да има ефект от тях.“, каза Домусчиев.

Според него от разговори, които имали експерти на КРИБ, станало ясно, че КВЕР готви увеличение на таксата „Задължение към обществото“, която пак ще доведе до поскъпване на тока за бизнеса с 15-20%.

„В приетите поправки в закона няма мерки, които да пресичат източването на енергетиката. Ние предложихме такива, от които ефектът ще е намаляване на дефицита с 1 млрд. за година. А за да не се вдигне таксата, са необходими 350 млн. лева.“, каза още Домусчиев.

Председателят нa КРИБ допълни, че вместо да се приемат такива мерки, били гласувани текстове, които да донесет нови дефицити. И посочи приемането на преференциални цени за тока, произвеждан от биомаса. „България отдавна е изпълнила изискванията за квотата за ток от възобновяеми източници, но въпреки това те се допъват с нови“, заяви Домусчиев. Зад отворянето на допълнителния дефицит стояли депутати, които са в парламента вече няколко мандата, допълни председателят на КРИБ.

Той каза още, че токът за бита няма да поскъпне, но това не означава, че хората няма да платят допълнителна цена, тъй като вдигането на тока за бизнеса ще доведе до увеличение на цените на стоките.

„Бизнесът няма да търпи повече обещания, а иска действия и поради това подновяваме протестите“, каза Домусчиев.

„Ще се борим срещу популизма в КЕВР, тъй като регулаторът и преди и сега не търси баланс, а защитава интереса на енергийните олигарски. Ще се борим срещу политиците, които защитават кражбите в енергетиката. Нашите протести ще се разширяват, а ако не бъдем чути, бизнесът ще престане да инвестира в икономиката и дори може да премести производството си в други държави“, заяви председателят на КРИБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.