Бизнесът отново на протест заради тока

Работодателските организации готвят нов протест на 29 юли срещу поскъпването на тока за индустрията. В съвместна декларация вчера Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ), Асоциацията на индустриалния капитал, Българската стопанска камара и Търговско-промишлената палата изразиха недоволството си от “шоковото увеличение на добавката “задължение към обществото”. Според сдруженията това ще направи цената на тока за бизнеса непоносимо висока и ще причини загуби за българското общество.

“Ефектът от поправките в Закона за енергетиката, които бяха приети от парламента, клони към нула”, коментира председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. “Ние като работодателски организации бяхме инициатори на поправки, за да не се допусне поскъпване на тока. Но текстовете, които бяха приети, не отговарят на нашите искания. Тези поправки бяха използвани за пиар от редица политици, без да има ефект от тях", каза Домусчиев. Той изчисли, че токът за бизнеса ще поскъпне с 15-20%.

В края на юни около 1000 индустриални фирми протестираха, като спряха работа за 1 час. Според бизнеса протестът е бил използван за запазване на дефицитите в енергетиката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес