Община си купи Великденски кабриолет

500 фазана красят ловните полета край Балчик

Красимир Вълчев: Намалихме с 60% приема в специалност „Икономика“ в сравнение с 2015 г., като най-малко е намалението за УНСС – с над 20%

Ажурени и манастирски яйца наредиха в Етнографския музей във Варна Великденската изложба е съвместна с музеите на Велинград и Ихтиман

Депутатите излязоха във ваканция до 8 май

Българин е обвинен за фалшива бомбена заплаха срещу небостъргач в Мадрид (ВИДЕО)

Премиерът Борисов за скандала с имотите: От ГЕРБ всички до един подадоха оставки, за другите партии – те си отговарят

ТИР изгоря на магистрала „Тракия“ край Вакарел

Съдят глухонямо момче, убило жена

Сръндак с отрязана глава открили горски стражари Дивечът е собственост на ловното стопанство „Воден”

Момче на 19 години пострада, след като 17-годишен без книжка катастрофира в Русе

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Варненски ортопеди имплантираха последен модел раменна става

Пожарникари от Сливен спасиха заклещена в ограда сърна

Учредиха награда „Валери Петров”

Трактори и комбайни затапиха основни пътища

Бензиностанциите имат капацитет да зареждат тежките машини, обяви Българската петролна и газова асоциация

Фермери с трактори и комбайни извиха опашки пред бензиностанциите в цялата страна вчера, за да зареждат гориво, което затрудни трафика по основни пътища. Изкарването на машини до бензиноколонките беше организирано от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) в знак на протест срещу изискването от 1 септември на ведомствените резервоари да бъдат инсталирани нивомери и касови апарати, свързани с НАП. Според земеделците нивомерите струват около 15 000 лв.

Близо 70 трактори и комбайни се наредиха пред бензиностанция в пловдивското с. Труд и блокираха движението по пътя Пловдив – Карлово. Фермерите раздаваха листовки на шофьорите на коли, с които се извиняваха за неудобството.
Близо 250 земеделски машини пък блокира изхода на Стара Загора в посока магистрала “Тракия”.

“Държавата да си хваща контрабандистите, а не да ни вменява да харчим милиони левове ненужно, вместо да инвестираме в стопанствата”, коментира Добрин Папазов, шеф на кооперация в Шуменско.

Фермери зареждаха машини и по пътя Кардам – Добрич, край кръговото на входа на Балчик и др.

“Зареждането на земеделска техника премина успешно и без особени проблеми. Търговските обекти за продажба на горива в страната разполагат с достатъчно технически възможности за зареждане на всички превозни средства и машини, имащи право да ползват републиканската пътна мрежа, и са напълно в състояние да осигуряват необходимите им количества горива. Твърденията за затрудненията, които би предизвикало зареждането на техника с обемни резервоари, не отговарят на истината предвид факта, че високодебитните бензиноколонки имат скорост на зареждане 130 л/минута.

Не представлява проблем също и зареждането на извънгабаритна техника с голяма височина, което при наличие на съответно предварително договаряне е напълно технически осъществимо”, заявиха вчера от Българската петролна и газова асоциация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.