Учени разкриха защо птиците нямат зъби

Еманюел Макрон ще е на двудневно посещение в Русия, за да намери допирни точки с Путин по въпроси за иранската ядрена програма

Честват 60-годишнината на стадион “Ивайло” в Търново Юбилеят ще бъде отбелязан с изложба, лека атлетика и футбол

Прокуратурата възложи на министъра на туризма проверка за спазване на закона по плажовете

ГЕРБ за 24 май: Това е денят, в който отново ще напомним, че образованието е приоритет на нашата управленска програма

Един от пострадалите при катастрофата на “Тракия”: Имаше хора в безпомощно състояние

Вижте какво реши Министерският съвет на 23 май 2018

Заловиха моторист пиян като дърво, без книжка и регистрация

Сашо Кадиев сцепил панталон на сцената

Хари качи принцесата на 295 електрически коня Кабриото струва 473 хил. евро

Спасиха сойки, паднали от гнездо във Вършец

Вносители на стари автомобили: Къде отиват парите от екотакси?

Теменужка Петкова: Очакваме парламентът да се произнесе за АЕЦ „Белене“ Французи и китайки имат интерес към проекта, каза енергийният министър

Бойко Борисов за “Белене”: Ако не вземем мерки, милиарди ще отидат за скрап

Скандал за ред пред пощенска каса завърши в съда Магистратите глобиха по 100 лева двама мъже

15% от „Техномаркет“ се предлагат на търг

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) Лазар Илиев и Росен Ангелчев вече започват да продават имущество, заложено в полза на фалиралия трезор. За продан са обявени 15,15% от акциите на веригата за домашни електроуреди „Техномаркет“, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на КТБ.

Този дял от компанията е бил заложен в полза на банката за получаване на кредит от регистрираното в Лихтенщайн дружество „Домтех холдинг“. Чрез тази компания през 2012 г. КТБ влезе в „Техномаркет“. Става въпрос за 170 900 акции, всяка с номинална стойност 10 лв. Книжата ще бъдат продадени на таен търг, а минималната стартова цена на наддаването, обявена от синдиците, е 6,3 млн. лв.

В съобщението се посочва още, че евентуалните купувачи ще трябва да наддават за всички акции, като няма да се допускат предложения за сделки само за част от тях. Кандидатите ще трябва да внесат като гаранция за участието си 5% от началната тръжна цена.

Ценовите предложения ще се подават в деловодството на КТБ до 12 август. Обявяването на резултатите от търга ще стане на следващия ден сутринта в централата на фалиралата банка. Тогава ще бъде обявен и купувачът на акциите. След това той ще има срок от 5 дни, за да внесе парите. При плащането се приспада направеният депозит, става ясно от съобщението на синдиците.

Промени в собствеността на „Техномаркет“ имаше и в края на миналата година. Тогава италианският бизнесмен Едоардо Миролио придоби половината от акциите на дружеството. Сделката беше реализирана чрез увеличение на капитала на „Техномаркет“ до 11,28 млн. лв. От Търговския регистър става ясно, че освен това съоснователят на „Техномаркет“ Николай Китов държи малко над 11% от акциите. Също по толкова имат Евгений Гълъбов и Ангел Велев.

На 7 юли тази година Николай Китов беше арестуван в София във връзка с разследване срещу група за данъчни измами в Италия, в която според властите на Апенините е участвал и той. Според съобщение на прокуратурата за задържането му имало европейска заповед за арест. Скоро след това той беше освободен под гаранция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.