Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

Дракула живял в свищовска резиденция Проф. Николай Овчаров започва разкопки в местността Калето

Министърът на отбраната на Шри Ланка подаде оставка, заради атентатите

БСП внесе оригинала на записа „Ало, Банов съм” в Апелативна специализирана прокуратура

Арестуваха изнудвачи, искали от емигрант 20 хиляди паунда

Премиерът във Варна: Загубихме две години за „Хемус“ заради отчуждителни процедури

Елена Йончева: България се намира в безспорно авторитарно управление

Байдън кандидат за президент на САЩ

Румяна Арнаудова: Доказателствата сочат, че къщата край Сандански е използвана само от Александър Манолев

Хубчев с оставка, Боби отрича

Справедлива оценка за защитените видове Търси се и лоби за регулиране на хищниците

Секретарят на община Чупрене ще изпълнява временно длъжността кмет

Алмодовар и Джармъш в конкуренция за „Златната палма”

Работата по проекта на Стратегията за детето е спряна по разпореждане на премиера Борисов

15% от „Техномаркет“ се предлагат на търг

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) Лазар Илиев и Росен Ангелчев вече започват да продават имущество, заложено в полза на фалиралия трезор. За продан са обявени 15,15% от акциите на веригата за домашни електроуреди „Техномаркет“, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на КТБ.

Този дял от компанията е бил заложен в полза на банката за получаване на кредит от регистрираното в Лихтенщайн дружество „Домтех холдинг“. Чрез тази компания през 2012 г. КТБ влезе в „Техномаркет“. Става въпрос за 170 900 акции, всяка с номинална стойност 10 лв. Книжата ще бъдат продадени на таен търг, а минималната стартова цена на наддаването, обявена от синдиците, е 6,3 млн. лв.

В съобщението се посочва още, че евентуалните купувачи ще трябва да наддават за всички акции, като няма да се допускат предложения за сделки само за част от тях. Кандидатите ще трябва да внесат като гаранция за участието си 5% от началната тръжна цена.

Ценовите предложения ще се подават в деловодството на КТБ до 12 август. Обявяването на резултатите от търга ще стане на следващия ден сутринта в централата на фалиралата банка. Тогава ще бъде обявен и купувачът на акциите. След това той ще има срок от 5 дни, за да внесе парите. При плащането се приспада направеният депозит, става ясно от съобщението на синдиците.

Промени в собствеността на „Техномаркет“ имаше и в края на миналата година. Тогава италианският бизнесмен Едоардо Миролио придоби половината от акциите на дружеството. Сделката беше реализирана чрез увеличение на капитала на „Техномаркет“ до 11,28 млн. лв. От Търговския регистър става ясно, че освен това съоснователят на „Техномаркет“ Николай Китов държи малко над 11% от акциите. Също по толкова имат Евгений Гълъбов и Ангел Велев.

На 7 юли тази година Николай Китов беше арестуван в София във връзка с разследване срещу група за данъчни измами в Италия, в която според властите на Апенините е участвал и той. Според съобщение на прокуратурата за задържането му имало европейска заповед за арест. Скоро след това той беше освободен под гаранция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.