Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Жените ощетени, получават 13,4% по-ниски заплати от мъжете

Жените в България получават средно с 13,4% по-ниски заплати и 40% по-ниски пенсии от мъжете. В същото време дамите полагат 7 пъти повече домашен труд 3 пъти повече усилия в грижите за децата. Това съобщи социалният министър Ивайло Калфин пред БТА.

Данните на Евростат показват, че разликата в заплащането у нас е по-малка от средната за ЕС, която е 16,4%.

Калфин добави, че през есента ще внесе закон за равните възможности, който цели да увеличи натиска върху администрацията и частния сектор да не дискриминират работниците по полов признак. “Ще бъде даден шанс на младите майки, на родителите да се развиват в кариерата си и да получават полагащото им се възнаграждение”, каза Калфин.

Проектът на закона беше публикуван за обществено обсъждане в началото на юни. Той предвижда изпълнителната власт да прилага насърчителни мерки “за определен срок до постигането на целите им за балансирано представителство, равни възможности и равнопоставеност на жените и мъжете в областите, в които е установена неравнопоставеност”. Мерките ще се финансират от републиканския и общинските бюджети. Предвижда се министърът на труда да създаде отличителен знак “за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.