Тролеи в нарушение задръстват "Цариградско шосе"

Водачите на тролейбусите, които се движат по маршрутите си в района на бул. „Цариградско шосе”, допълнително предизвикват задръствания, установи проверка на „Труд”. Основната артерия на града от седмици е в ремонти и тапите вече са всекидневие, но голяма част от задръстванията са предизвикани от тролейбусите. Причината е, че те не спират в т.нар. джобове на спирките, а на средата на платното. „Ако спра, където е указано, после не мога да се включа с часове в движението. Няма толерантни шофьори, които да се съобразяват с нас, всеки бърза”, обясниха водачите на тролейбусите в единствената лента за движение от „Плиска” към Орлов мост. Може да се блъснат, но път не дават, допълват редовни пътници по линията на „петицата”. Думите им се потвърждават почти веднага. Докато говорим с пътници на спирката на хотел „Плиска”, товарен камион къса въже на тролей №5, който е спрял и с подаден сигнал чака да се включи в движението, цялото задно стъкло се пука и пръска от падналия „тирант”.

По чудо няма пострадали, защото е обедно време и пътниците във возилото са малко. „Месеци наред няма да ремонтират тролея. Ще карам някой стар и разхлопан”, едва говори от възмущение водачът Верка Бъчварова. Тя преди малко е поела смяната и не крие, че е бясна. А пътник се провиква: „Наясно ли е шофьорът на камиона, че трябва да се съобразява с потеглящи и спиращи превозвачи от градския транспорт?” Общо взето е като в дивата джунгла - всеки бърза, а не знае закъде, добавят други. Резултатът от ремонтно-транспортния хаос са само скъсаните нерви. Нищо не пречи на водачите на тролейбусите да спазват правилата за движение, коментират шофьори.

От Центъра за градска мобилност отказаха коментар по казуса. Потърсихме мнението на КАТ дали ще санкционира водачите на градския транспорт, че не ползват „джобовете”, но оттам обясниха, че при ремонтни работи те имат право да спират и извън тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини