Още 26 кредита от КТБ се проверяват

Международната разследваща компания „Аликс партнърс“ е започнала проверка на още 26 кредитни досиета, които са на клиенти на КТБ с неизплатени задължения. Ще бъдат проверени и свързаните с тях лица. Това е записано в редовния седмичен отчет на синдиците на фалиралата банка Лазар Илиев и Росен Ангелчев.

Разследващата компания е започнала и повторен анализ на вече проверявани от тях клиенти на банката. Договорът с „Аликс партнърс“ беше сключен през юни. В момента тя проверява общо 94 кредита. Продължава проследяването на вътрешнобанковите и междубанковите трансакции на КТБ. „Аликс партнърс“ подготвя и предложения за конкретни действия, чрез които да бъдат възстановени дължимите на банката средства.

От отчета на синдиците става ясно още, че през миналата седмица за погасяване на кредити в КТБ са постъпили 6,08 млн. лв. Преобладаващата част от тази сума (6,01 млн. лв.) е постъпила за изплащането само на един кредит, отпуснат през ноември 2013 г. Обикновено средствата, които постъпват за погасяване на заеми в КТБ, са доста по-малки. Например през предходната седмица бяха платени едва 75 хил. лв.

Междувременно днес се очаква синдиците на КТБ да обявят списъка на приетите вземания от банката. Така ще стане ясно кои са големите кредитори на КТБ. Сред тях са и вложителите с негарантирани депозити в банката. Списъкът на приетите вземания от КТБ трябва да бъде публикуван в Търговския регистър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес