Бойко Борисов е поел ангажимент за отпускане на средства за заплати на надзирателите и съдебната охрана

Свлачище на входа на Трън прекъсна връзката на града с областта

Влак прегази мъж между Берковица и Монтана

Евростат: Най-голям брой кандидати за убежище у нас са регистрирани от Афганистан

Собственикът на Нова тв купи и бизнеса на “Теленор” в България Сделката включва активите на телекомуникационната фирма в Централна и Източна Европа

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група за трафик на хора през границата Задържани са 18 души

Лимузина вижда в тъмното Пускат специална серия First Edition

Нивото на язовир „Кърджали“ е на 20 сантиметра от преливния ръб

Депутатите от ГЕРБ с декларация заради позицията на Таско Ерменков за Крим

Никола Саркози вероятно е освободен от ареста

В Гърция арестуваха рускиня, смятана за ключов свидетел в разследването на убийството на журналистката Дафне Галиция

Регионалният министър: Около 100 млн. лв. годишно се дават за запълване на дупки по пътищата

Симеон Втори бе специален гост на конференцията „Царе без царство, дипломати без дипломатически отношения“ в Мадрид (СНИМКИ)

Кои жени си купуват по пет вибратора?

Проф. Балтов: Предстои преструктуриране на “Пирогов” – сливане на клиники и увеличение на заплатите до 300 лв.

Още 26 кредита от КТБ се проверяват

Международната разследваща компания „Аликс партнърс“ е започнала проверка на още 26 кредитни досиета, които са на клиенти на КТБ с неизплатени задължения. Ще бъдат проверени и свързаните с тях лица. Това е записано в редовния седмичен отчет на синдиците на фалиралата банка Лазар Илиев и Росен Ангелчев.

Разследващата компания е започнала и повторен анализ на вече проверявани от тях клиенти на банката. Договорът с „Аликс партнърс“ беше сключен през юни. В момента тя проверява общо 94 кредита. Продължава проследяването на вътрешнобанковите и междубанковите трансакции на КТБ. „Аликс партнърс“ подготвя и предложения за конкретни действия, чрез които да бъдат възстановени дължимите на банката средства.

От отчета на синдиците става ясно още, че през миналата седмица за погасяване на кредити в КТБ са постъпили 6,08 млн. лв. Преобладаващата част от тази сума (6,01 млн. лв.) е постъпила за изплащането само на един кредит, отпуснат през ноември 2013 г. Обикновено средствата, които постъпват за погасяване на заеми в КТБ, са доста по-малки. Например през предходната седмица бяха платени едва 75 хил. лв.

Междувременно днес се очаква синдиците на КТБ да обявят списъка на приетите вземания от банката. Така ще стане ясно кои са големите кредитори на КТБ. Сред тях са и вложителите с негарантирани депозити в банката. Списъкът на приетите вземания от КТБ трябва да бъде публикуван в Търговския регистър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.