„Зелените релси” станаха кафяви

Зелените релси около пл. “Руски паметник”, които бяха положени в началото на седмицата, вчера бяха с кафяв оттенък, видя “Труд”. Части от чимовете са окаляни и разкъсани. Във вторник вечерта чистачи с маркучи са миели района, а кална вода се оттичала към зелените релси, разказаха очевидци.

Работници на обекта обяснили на зам.-кмета по транспорта Любомир Христов, че кола с плевенска регистрация объркала пътя и навлязла в зелените части, казаха от пресцентъра на Столичната община. Обектът още не ни е предаден, добавиха оттам.

Преди това Христов провери на място как тръгва строежът на новия булевард, който ще свързва района около болница “Токуда” с бъдещата метростанция “Витоша”. Тя се изгражда на кръстовището на ул. “Сребърна” и бул. “Черни връх”. Очаква се новият булевард да е готов до края на октомври. Той ще има по 2 ленти във всяка посока и ще е дълъг 1, 1 км. Според изчисленията на Христов тогава колите ще стигат от Семинарията до Южната дъга на Околовръстното шосе 10 пъти по-бързо. “Това е байпас за района”, образно обясни Христов.

Булевардът ще има връзка с метростанция “Витоша”, но за да се изгради тя, до края на месеца ще бъде затворено кръстовището на “Черни връх” и “Сребърна” до мол “Парадайс”. През това време ще се изгради подземната инфраструктура. Движението ще се отклонява през бул. “Тодор Каблешков”, по ул. “Козяк” или по ул. “Хенрик Ибсен”. Стойността на проекта е 8, 6 млн. лв.



Променят маршрутите на 9 автобуса

Девет автобуса, които минават през кръстовището на бул. “Черни връх” и ул. “Сребърна” ще се движат с променен маршрут до края на август. Това са 10ТМ, 64, 66, 93, 122, 83, 88, 98 и 120. Автобус 10ТМ от спирка “Хотел Хилтън” по бул. “Черни връх” завива наляво по бул. “Никола Вапцаров”. Този с № 88 към кв. “Хладилника” от бул. “Н. Вапцаров” продължава надясно по бул. “Черни връх”. Автобус №120 към кв. “Хладилника” от бул. “Н. Вапцаров” поема надясно по бул. “Черни връх”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини