Ръстът в селския туризъм спрямо миналата година надминава 20%

Ръстът в селския туризъм спрямо миналата година надминава 20%. Това заяви за Агенция Фокус Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села във връзка с интереса към селския туризъм в разгара на лятото.

„В началото на лятото ние прогнозирахме ръст от 15 % в селския туризъм, но първоначалните данни до момента, показват, че ръстът, спрямо миналата година ще надмине 20%. Това са много добри показатели и са поредното доказателство за потенциала, който като цяло има селският туризъм в България”, заяви Борисов.

По думите му това е и доказателство, че все повече платежоспособни туристи избират качествените услуги, които се предлагат в тази сфера. Борисов отбеляза, че по-голяма част от туристите вече за втора или трета година избират този тип почивка. Не говорим за инцидентна заетост в този сектор, а за една наистина устойчива тенденция”, допълни той. Борисов отбеляза, че една от причините хората да избират селския туризъм през лятото е възможността да избягат от голямата навалица по плажовете и изобщо по морските курорти. „Все повече хора го предпочитат, заради по-високото качество на услугите, заради по-чистата храна, която се произвежда на село, заради персоналното отношение, което получават за разлика от големите туристически комплекси, които в последните години придобиха лош имидж, заради така наречения алкохолен туризъм”, посочи още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес