Албена откри пазара за почивки за лято 2016

Рекордно ранна кампания за следващия летен сезон обяви северният морски курорт Албена в навечерието на 46-ия си рожден ден - 24 август. Още докато хотелите в комплекса са пълни, на сайта му вече могат да се правят заявки за летуване през 2016 година с отстъпки, гарантиращи евтина ваканция. В пакетите са включени пълно изхранване, плажна сянка и куп екстри.

Отстъпката от стандартните цени е 20 процента за резервации, направени до 15 ноември. След тази дата до края на януари намалението пада до 15%, а през февруари ще е 10 на сто. Така почивката в топсезона на първа линия може да поевтинее с от 7 до 20 лв. на ден на човек според времето, в което е направена ранната заявка.

“За първи път в историята на Албена започваме директни продажби на резервации толкова рано. Целта е да стимулираме туристите да почиват на атрактивни цени”, коментира търговският директор на “Албена” АД Маргита Тодорова.

Според нея това лято българите са около 15 процента от всички почиващи в курорта, като броят им се е увеличил с 5 на сто спрямо сезон 2014. Най-много са чужденците от Румъния, Германия и Полша, следвани от скандинавци и белгийци.

Въпреки солидния отлив на руснаци през юли и август хотелите в комплекса са препълнени, а с есенни балнеопочивки за немци и белгийци, както и с октомврийските конгресни прояви “Албена” ще свие загубите си за сезона до 5% по-малко приходи от нощувки спрямо 2014 г., прогнозира Тодорова.

За рождения си ден в понеделник домакините ще почерпят летовниците с 1200 парчета фина торта от бял шоколад, приготвена от майстор-сладкаря Тодор Тодоров.

Специална декорация на алеите, детски турнир по тенис, изложба на рисунки, песни и танци за най-малките ще се редуват през целия ден. Вечерта на поляната до хотел “Добруджа” туристите ще бъдат посрещнати от духова музика и мажоретки преди големия концерт, последван от заря и почерпка с пенливо вино.

Очарователната малка певица Крисия, тримата тенори “Уникалните гласове”, DJ Dian Solo и близначките Double Voice, артисти от Словакия, Румъния и Израел ще забавляват публиката. Най-издръжливите ще могат да закрият празника в курорта с афтърпарти на брега на морето с Deep Zone Project & Vessy Boneva.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес