Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

При спецакцията във Варна заловени двама дилъри – продавали дрога на самообслужване

При специализирана операция под ръководството на Варненската районна прокуратура на 22 август в заведения на крайбрежната алея са задържани двама мъже. Предстои образуваното досъдебно производство по член 354а, ал. 3 от НК да бъде изпратено по компетентност в Окръжна прокуратура за осъществяване на ръководство и надзор върху разследването, тъй като са събрани достатъчно доказателства, че задържаните са разпространявали наркотични вещества без надлежно разрешение, съобщават от пресцентъра на окръжната прокуратура.

При извършване на лични обиски на 35-годишния Г.Г. от Варна и 32-годишния П.Б. от Русе са намерени различни количества наркотични вещества – кокаин, амфетамини, марихуана. В сейф за съхранение на лични вещи в заведението, нает от Г.Г., който го е предал на полицията по време на операцията, е открито газово оръжие. След направената експертна справка е установено, че е преправено в огнестрелно.

Двамата са участвали в схема за разпространение на наркотици. На определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, като оставяли на същото място парите.

В 32-годишния русенец П.Б. са намерени същите по вид наркотични вещества, опаковани в подобни разфасовки, каквито са открити и в Г.Г. При условията на неотложност са извършени обиск и претърсване в дома на русенеца, който имал свое жилище във Варна. Оттам са иззети значително количество амфетамини, анаболи, чист кокаин, марихуана, празни найлонови пликове за разфасоване на дозите, електронна везна, както и 9-мм патрони, пари в евро и левове.

Извършителите са задържани за срок до 72 часа. Работата по досъдебното производство ще продължи под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете