Милиардерите намаляха с 66

В резултат на срива на Шанхайската фондова борса за 8 дни милиардерите в света са намалели с 66, съобщи вчера „Форбс“. Заради резкия спад в световните цени на акциите тези мултимилонери са загубили общо почти 19 млрд. долара. Най-засегнати са богатите китайци. Поднебесната империя е изгубила 21 от милиардерите си, като най-драматично е положението на Гонг Хонджия, който традиционно присъстваше в класациите „топ 10“ на най-богатите китайци.

Собственикът на най-големия доставчик на продукти за видеонаблюдение в Китай Hikvision е изгубил 4,1 млрд. долара. Към момента състоянието на Хонджия се е стопило до 876 милиона.

След него по загуби се нарежда председателят на логистичната компания Eternal Asia Supply Джоу Гохой. Той е изгубил 97% от богатството си и вместо 3,6 млрд. долара вече притежава само 119 млн. долара.

В САЩ милиардерите са с 9 по-малко. Сред тях е основателката на компанията за стягащо бельо Spanx Сара Блейкли, която има 102 млн. долара по-малко и в момента разполага с 960 млн. долара. „Обеднял“ е и създателят на бирата Sam Adams Джим Коч, който е изгубил 124 млн. долара и вече е само милионер с 907 млн. долара.
В списъка на „Форбс“ попадат още 6 индийци и 5 руснаци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес