Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

50% повече българи са почивали в чужбина

Българите, които са били на почивка или екскурзия в чужбина, са се увеличили с 50% през юли т.г. спрямо същия месец на 2014 г. През миналия месец общо 220 444 души са прекарали ваканцията си зад граница, срещу 146 876 година по-рано, обяви Националният статистически институт.

Над два пъти и половина повече българи са избрали Гърция за лятната си ваканция – от 25 135 м.г. броят им е нараснал на 66 794 души т.г. Това е ръст от 165%. Традиционно най-много български туристи е привлякла Турция – 77 332 сънародници са почивали или са разглеждали забележителностите на югоизточната ни съседка през юли. Броят им е бил с 18 000 повече от 2014 г.

Сред най-предпочитаните дестинации са още съседните Македония и Сърбия, а сред страните от Западна Европа – Германия и Италия. С 20% повече са и българите, избрали да пътуват до по-екзотични страни, въпреки че броят им остава пренебрежимо малък – 1710 души.

В същото време чуждите туристи в България продължават да намаляват. През юли на почивка у нас са дошли 904 458 чужденци, което е с 31 355 по-малко на годишна база. През юни спадът беше с 23%. Най-голямо е намалението при гръцките туристи, които са били близо 3 пъти по-малко в сравнение с юли 2014 г. Руснаците продължават да са най-многобройната чуждестранна група по родното Черноморие, но броят им е намалял под 123 000 души, или с 18% спрямо миналото лято. По-рядко идват и туристи от Германия, Великобритания, Румъния и Дания. Броят на холандците, които почиват у нас, се е увеличил почти два пъти. Повече са и гостите от Турция и Полша.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.