"Кауфланд" инвестира над 1,2 милиарда лева в българската икономика

Над 1,2 млрд. лева инвестира търговската верига "Кауфланд" в българската икономика от 2006 г. до момента. Това съобщи председателят на управителния съвет на "Кауфланд България" Димитър Спасов при откриването на десетия юбилеен магазин на веригата в столицата.

До момента 6300 българи работят в компанията, а 800 български доставчици предлагат над 12 000 български стоки в магазините на веригата, стана ясно от думите на Спасов.

"75 на сто от продажбите на "Кауфланд" са български стоки", заяви още Спасов.

Посланикът на Германия у нас Детлеф Лингеман също отбеляза, че "Кауфланд" е сред най-големите работодатели в България. "Икономическият потенциал на България все още не е изчерпан, за да привлечете чужди инвеститори, трябва да се подобри инвестиционния климат и да се правят реформи, особено в съдебната система. България има изключителен шанс и трябва да го използва", каза дипломатът.

На откриването присъства и икономическият министър Божидар Лукарски.

С новия магазин ще бъдат създадени над 200 нови работни места, а хипермаркетите на търговската верига в страната стават общо 54.

Новият магазин се намира в Студентския град и е разположен на площ от 3200 кв. метра с 226 паркоместа и детска площадка. В него клиентите на веригата ще могат да намерят над 20 000 артикула, от които над 12 000 български стоки от 850 родни доставчици. И този магазин на веригата ще разполага с пекарна, която предлага разнообразие от хляб и тестени изделия.

Новият филиал на компанията е съобразен с екологичните изисквания. За отопление не се използват фосилни горива. Снабден е със специална система, чрез която отделената от хладилните витрини топлина ще се използва за отопление на магазина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес