Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

44 души загинаха, след като автобус падна в 200-метрова пропаст в Перу

Над 20 са последващите трусове след земетресението в Пловдивско Усетено е най-много в Пловдив, Първомай и Пазарджик, но също в София и Благоевград

Взривно устройство е хрърлено пред американското посолство в Черна гора, извършителят се е самоубил

Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Соларна станция за мобилни устройства показват за първи път у нас на панаира в Пловдив

Соларна станция за зареждане на мобилни телефони, таблети и лаптопи ще бъде показана за първи път в България по време на Международния технически панаир в Пловдив, който ще се проведе от 28 септември до 3 октомври.

Устройството, използващо слънчева енергия, навлиза с бурни темпове по улиците на големите градове в Европа и САЩ, е част от иновациите в специализираната изложба за енергетика и екология “Енеко”. С помощта на уличните зарядни станции, които могат да се монтират навсякъде, се осигурява безплатна енергия за мобилни устройства по всяко време на денонощието, обясняват изложителите от фирма “Сънисъп”. Фотоволтаични панели правят ток от слънцето, съхраняват го във вътрешна батерия и затова не е необходимо свързване чрез кабел към електромрежата.

На същия принцип работят и сгъваемите електрически скутери със соларно зареждане, които ще представи компанията “Ноновин технолоджи” от Китайско Тайпе. Портативният соларен панел дава възможност да се използват и на места, където няма станции на ток. Екологичното превозно средство, което съчетава удобствата на велосипед и мотопед, все още е рядкост в България. Нови за нашия пазар високотехнологични продукти ще бъдат представени и от други участници в “Енеко”. Инфрачервени отоплителни панели и слънчеви системи пък са акцентът в експозицията на фирма “Пестим енергия”. Решения за опазване на околната среда ще предложи “Екосол”. Модерни съоръжения за изгаряне на отпадъци и оползотворяване на отделената топлина са изделията на австрийската фирма “Кристоф проджект”. Технологии и съоръжения за използване на възобновяеми енергийни източници и биоенергия, машини за събиране, транспортиране и сортиране на отпадъци и за тяхното рециклиране, както и отоплителна, вентилационна, хладилна и климатична техника ще могат да видят посетителите на изложението в Пловдив.

Освен “Енеко” в рамките на есенния панаир са включени още 9 специализирани изложби: “Автосвят”, “Акватех”, “Аутотех”, “Интермин експо”, “Машиностроене”, “Елтех”, “Инфотех”, “Стройтех” и “Химия”. Очаква се 50 000 посетители от страната и Европа да разгледат експозициите на изложители от 35 държави на панаира в Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете