Оставиха в килия трафиканта Цецо Гарсона от камиона-ковчег

Окръжният съд в Монтана взе постоянна мярка "задържане под стража" на арестувания за смъртта на 71 бежанци в Австрия Цветан Цветанов. 32 годишният ром бе задържан в дома си в Лом четири дни след като на магистрала в Австрия бяха открити в хладилен бус телата на 71 мъртви бежанци, сред които и деца. Прокуратурата в град Айзенщат е изпратила у нас европейска заповед за арест на Цветанов, според която той е отговорен за участие в организирана престъпна група, нелегален превоз на хора през границите и умишлено умъртвяване на 71 души.

"Не съм пътувал в чужбина. Имам дом и семейство с две деца. Искам да бъде освободен с по-лека мярка за неотклонение!", заяви пред съда Цветан Цветанов, който е известен с прякора Цецо Гарсона. Негови близки, дошли на делото обаче разказаха, че Цецо се прибрал от Германия в неделя, а в понеделник е бил арестуван. "Той е невинен! Не е карал камиона в Австрия, бил е на друго място!", заявиха роднините. Но признаха, че Цветанов се познава с другия ломчанин арестуван за смъртта на бежанците Методи Иванов - Мите Крика.

"Цветанов е задържан за изключително тежко престъпление и по австрийските и по българските закони - умишлено умъртвяване на 71 души. Има опасност да се укрие и да осуети екстрадицията си!", каза съдия Олег Софрониев и остави ломчанина в ареста. Решението може да се обжалва в тридневен срок. В понеделник ще се състои делото за екстрадиция на Цветанов в Австрия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право