Шофьорът на буса, натъпкал вътре 54-ма бежанци: Мъж с черно беемве ме закара да ги взема

Хората били като наблъскани като сардели, на по малко от 8 квадратни метра площ. Това съобщи пред Труд прокурор Кънчо Крумов от магистратурата в Царево.

Заловен е и превозвачът- К.К., 27 годишен, от Бургас, криминално проявен, осъждан за кражби, сред които и на автомобил.

По първоначални данни, той обяснявал, че мъж в черно БМВ го закарал до мястото, откъдето трябвало да вземе бежанците. До Ахтопол пък го откарал работодателя му, който му заявил, че "трябва да свърши една работа".

Местни хора от Синеморец обаче видели бежанците, които се качват в микробуса и се обадили на граничарите. Случката станала в 21.30 часа в понеделник. Микробусът бил засечен и спрян още край курортното селище. В момента текат разпити на бежанците и превозвача в Царево, каза прокурор Крумов.

В същото време други 35 души- бежанци били заловени в Резово. Те са откарани в Малко Търново. Както Труд вече писа, 1500 долара или евро е мизата за прекарване на чужденец от Истанбул до Бургас и София. Оттам каналът продължава за Сърбия.

Вече има девет осъдени превозвачи, съобщи Мария Москова, шеф на Районния съд в Царево. Нито един планински водач обаче не е заловен. Планинските водачи повеждат бежанците от границата с Турция до място, където ги чакат превозвачите. те са в непрекъсната връзка помежду си. До момента няма данни за упражнено насилие над бежанците на наша територия, съобщи съдия Мария Москова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини