Плащаме по-скъпо и за по-некачествени храни от хората на Запад

Съветът на Европа: Общественото отношение към мигрантите и бежанците в България е отрицателно

20 убити и 40 ранени при въздушен удар по време на сватба в Йемен

Нов паркинг за 100 возила изграждат под Царевец в Търново

Каруца, управлявана от 16-годишно момче, блъсна дете

Илияна Йотова: Младите хора имат основна роля в разговора за бъдещето на ЕС

Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на РУ Раковски Георги Илиев

Най-малко десет ранени при нападение срещу мигранти на гръцки остров

56-годишен мъж загина при инцидент с трактор

Пуснаха на свобода шофьорката, която удари 10 коли в Пловдив

Фандъкова: Десислава Иванчева подаде заявление за платен отпуск

Безработицата в Северозапада намалява, търсят бармани, готвачи и доктори

Инициативен кометет “Асеневци” поръча 10 меча за дарители на мегапроекти Инициаторите работят по позлатяване кубетата на Патриаршията на Царевец, паметник на цар Ивайло и закрит мост над Янтра

Оперна класика в изпълнения на младите

Задържаха 30-годишен, обиждал и нападнал две непълнолетни сестри и баба им

По-малко хора сменят пенсионния фонд

Намаляват хората, които прехвърлят спестяванията си за втора пенсия от един частен фонд в друг. През първото шестмесечие на тази година това са направили 80 395 души. Броят им е с близо 7000, или с 8% по-малък от същия период на 2014 г. Това показва статистиката на Комисията за финансов надзор. През второто тримесечие на т. г. обаче пожелалите да се осигуряват в друг фонд леко се увеличават спрямо първото.

При избора на нов фонд осигурените са прехвърлили 174 млн. лв. (за първото полугодие) между деветте универсални пенсионни фонда в България. Това е около 2,5% от общия размер на техните активи. Всеки, който е сменил пенсионната си компания, е имал в индивидуалната си партида средно 2168 лв. Сумата е с около 100 лв. повече от средното натрупване в сметките на всички над 3,4 млн. осигурени за втора пенсия. Това означава, че хората, които избират нов фонд, обикновено имат по-големи спестявания.

При прехвърлянията най-много нови клиенти е спечелил универсалният фонд „ДСК-Родина“ – 10 400. Положителни са и резултатите на „Алианц“ и „Ен Ен“ (бившият „Ай Ен Джи“). Останалите шест фонда са загубили повече клиенти от новопривлечените. Осигурените в „Съгласие“ са намалели със 7751. Най-много средства са прехвърлени от „Доверие“ – 24,6 млн. лв.

Осигурените в професионален фонд също сменят по-рядко пенсионната си компания. От януари до юни това са направили 5759 души – с 833 по-малко спрямо същия период на 2014 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.